Help Desk

events out of date order when used in newest version of wp

  • Posts: 4 Topics: 1
    | Permalink

    Rob,
    I am using events calendar pro on my client’s site, http://www.bophillipsband.com, love the potential of the plugin! However, I’m having issues with the dates being presented on my homepage in order that they were entered, rather than when they occur.

    ‘tribe_events’, ‘posts_per_page’ => 6, ‘orderby’ => ‘_EventDate’, ‘order’ => ‘ASC’, ‘paged’ ) ); ?>


    have_posts() ) : $loop->the_post(); ?>

    ID, ‘events’, true); ?>

    <!—->

    I’m no coder, found this snipped on the forum and used it – which worked to display my events where I wanted them… just not in order. Help?

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Hi Sarah. Thanks for the report and my apologies for the inconvenience you’re facing. I can try and help you out with this and will get a developer involved if I can’t resolve it myself.

    Were these events you migrated from an earlier build, or created new? If the former, were they from 1.6.5 or 1.3.3? Let me know whether this issue persists if you deactivate other plugins (which would eliminate the potential of a plugin conflict) as well.

    Once I have the information requested above, I’ll do what I can to recreate on my end.

    Posts: 4 Topics: 1
    | Permalink

    Rob, new build, new events! I will try the other plugins tonight during downtime

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Thanks for confirming, Sarah. If the other plugin solution doesn’t work just let me know; might be a good idea if you could send me a set of backend credentials via email (rob at tri.be) after there, should the issue persist, so I can try to resolve on your site.

    We’re also in the process of releasing 2.0.1 right now; it should be live within 2-3 hours. Once it’s up and you’ve upgraded, I’d be interested to see if your issue was resolved.

    Posts: 31 Topics: 7 Answers: 1
    | Permalink

    Sarah, get rid of ‘orderby’ => ‘_EventDate’ , and ‘order’ => ‘ASC’ and use

    ‘eventDisplay’=> ‘upcoming’

    Posts: 4 Topics: 1
    | Permalink

    @Rob- Tried disabling plugins and got same results, @brian, didn’t work either. Rob, I’m sending you an Admin login to see if you can help me figure this out. I bought the dev license and have two other sites I want to use this on!

    Posts: 4 Topics: 1
    | Permalink

    @rob, it’s also now displaying 10 posts, not the 6 I have it programmed for

    Posts: 31 Topics: 7 Answers: 1
    | Permalink

    On two of my sites that I’ve upgraded to ECP the upcoming event are not in order of event date either now…… This is the query I’m using:

    http://pastebin.com/mvuPryxh

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Brian, are you still having issues? Or was that code just a suggestion for Sarah? Wanted to confirm.

    Sarah: I am seeing the issue, thanks for sending that over. Is it possible that this is a conflict with your theme or theme settings? I’d advise a couple things here: first, try changing the theme settings available under the TEC settings; I don’t know how much effect that’ll have but worth a shot. The other would be to revert back to the 2011 theme, just to check if the issue persists – its very possible that this is a conflict with your theme directly. I didn’t feel comfortable making that change on your site myself.

    I’ve also passed this on to our dev, so he can take a look – but he’s out the rest of the week so the earliest I’ll hear from him is this weekend. Ideally we can address this ourselves between now and then.

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Brian, are you still having issues? Or was that code just a suggestion for Sarah? Wanted to confirm.

    Sarah: I am seeing the issue, thanks for sending that over. Is it possible that this is a conflict with your theme or theme settings? I’d advise a couple things here: first, try changing the theme settings available under the TEC settings; I don’t know how much effect that’ll have but worth a shot. The other would be to revert back to the 2011 theme, just to check if the issue persists – its very possible that this is a conflict with your theme directly. I didn’t feel comfortable making that change on your site myself.

    I’ve also passed this on to our dev, so he can take a look – but he’s out the rest of the week so the earliest I’ll hear from him is this weekend. Ideally we can address this ourselves between now and then.

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Brian, are you still having issues? Or was that code just a suggestion for Sarah? Wanted to confirm.

    Sarah: I am seeing the issue, thanks for sending that over. Is it possible that this is a conflict with your theme or theme settings? I’d advise a couple things here: first, try changing the theme settings available under the TEC settings; I don’t know how much effect that’ll have but worth a shot. The other would be to revert back to the 2011 theme, just to check if the issue persists – its very possible that this is a conflict with your theme directly. I didn’t feel comfortable making that change on your site myself.

    I’ve also passed this on to our dev, so he can take a look – but he’s out the rest of the week so the earliest I’ll hear from him is this weekend. Ideally we can address this ourselves between now and then.

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Brian, are you still having issues? Or was that code just a suggestion for Sarah? Wanted to confirm.

    Sarah: I am seeing the issue, thanks for sending that over. Is it possible that this is a conflict with your theme or theme settings? I’d advise a couple things here: first, try changing the theme settings available under the TEC settings; I don’t know how much effect that’ll have but worth a shot. The other would be to revert back to the 2011 theme, just to check if the issue persists – its very possible that this is a conflict with your theme directly. I didn’t feel comfortable making that change on your site myself.

    I’ve also passed this on to our dev, so he can take a look – but he’s out the rest of the week so the earliest I’ll hear from him is this weekend. Ideally we can address this ourselves between now and then.

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Brian, are you still having issues? Or was that code just a suggestion for Sarah? Wanted to confirm.

    Sarah: I am seeing the issue, thanks for sending that over. Is it possible that this is a conflict with your theme or theme settings? I’d advise a couple things here: first, try changing the theme settings available under the TEC settings; I don’t know how much effect that’ll have but worth a shot. The other would be to revert back to the 2011 theme, just to check if the issue persists – its very possible that this is a conflict with your theme directly. I didn’t feel comfortable making that change on your site myself.

    I’ve also passed this on to our dev, so he can take a look – but he’s out the rest of the week so the earliest I’ll hear from him is this weekend. Ideally we can address this ourselves between now and then.

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Brian, are you still having issues? Or was that code just a suggestion for Sarah? Wanted to confirm.

    Sarah: I am seeing the issue, thanks for sending that over. Is it possible that this is a conflict with your theme or theme settings? I’d advise a couple things here: first, try changing the theme settings available under the TEC settings; I don’t know how much effect that’ll have but worth a shot. The other would be to revert back to the 2011 theme, just to check if the issue persists – its very possible that this is a conflict with your theme directly. I didn’t feel comfortable making that change on your site myself.

    I’ve also passed this on to our dev, so he can take a look – but he’s out the rest of the week so the earliest I’ll hear from him is this weekend. Ideally we can address this ourselves between now and then.

    Posts: 4 Topics: 1
    | Permalink

    Rob,
    my theme choices are Default Page Template, Default Event Template, One column no sidebar. Tried all three, none affected the box on the homepage, only the calendar page. my client is fast losing patience with me… I’ll try anything… any other ideas?

    Posts: 31 Topics: 7 Answers: 1
    | Permalink

    Yeah, still having issues with upcoming events order on all sites using the new ECP. One example can be seen here: http://visitfortmyersbeach.co/ Upcoming dates all out of order…. The query I’m using is the same as what I linked to in my previous pastebin link.

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Hey guys. Thanks for confirming; I’m unsure what the issue could be at this point. I’ve got our developer John looking at it now but should note that he’s out the rest of the week – so I won’t have a response for a few days still. Sarah, if you need to revert back to the 1.3.3 version in the interim I can get you the code.

    In the interim, might this be of some help? http://support.makedesignnotwar.com/discussion/1446 That’s related to the old 1.3.3 plugin but may be a good place to start until we can get someone with dev knowledge to take a closer look.

    Posts: 31 Topics: 7 Answers: 1
    | Permalink

    I just noticed that the sites that weren’t showing upcoming events in correct order were all just one WordPress version old….. so I updated them to 3.2.1 and they are now showing in correct order! Delighted.

    Seems like this is just a bug related to a specific WordPress version (which I think was 3.1. something)

    Thanks!

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    This is awesome to hear. Sarah: any chance upgrading your WP build resolves the issue on your end too?

    Posts: 4278 Topics: 105 Answers: 467
    | Permalink

    Just wanted to follow-up, Sarah – haven’t heard from you in a few days. Let me know if this issue was resolved.